Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord

  

  

  

  

Mediablij Opvoeden

Vind jij het lastig om te beslissen hoe je om wilt gaan met digitale media in je gezin? Vraagt je kind wel erg vaak per dag om zijn telefoon of tablet? En kan je hem er vervolgens niet meer achter weg slaan? Wil je graag dat je kind de 21ste-eeuwse vaardigheid, mediawijsheid, onder de knie heeft, maar weet je niet hoe je dit vorm kunt geven op een prettige manier?

Opvoeden is lastig en het stukje mediaopvoeding is dan ook nog eens compleet nieuw. Je bent het wiel nog aan het uitvinden en hebt al vaak advies van internet ingewonnen om keuzes te maken. Toch vind je het lastig om hier je eigen keuzes in te maken en is het moeilijk om hier eenduidig over te zijn naar je kinderen.

Afspraak maken

Stel je voor...

... dat je op een manier die bij jou (en je partner) past de mediaopvoeding in je gezin kan vormgeven. Je hebt het gevoel je kinderen te kunnen ondersteunen bij het leren van mediawijsheid, zodat ze klaar zijn voor de toekomst!

Om je kinderen met plezier te leren hoe ze om kunnen gaan met digitale media, die constant aanwezig is en een bepaalde discipline van je vraagt om hiermee om te gaan, is het nodig om je eigen manier van opvoeden rondom dit thema te ontdekken. In het coachingtraject Mediablij Opvoeden ontvang je persoonlijke begeleiding om hier helderheid over te krijgen. Je ontdekt jouw manier van omgaan met digitale media in de opvoeding. 

Mediablij Opvoeden levert je het volgende op:

 • Je hebt overwogen keuzes gemaakt hoe je vorm wilt geven aan de mediaopvoeding;
 • Je kan op een manier die bij jou past de mediaopvoeding in je gezin vormgeven;
 • Je kan je kind(eren) ondersteunen bij het leren van de vaardigheid mediawijsheid; 
 • Je voelt je zekerder en ontspannen over dit onderwerp.

Inhoud en opbouw

Tijdens de coaching gaan we wandelen in de natuur en krijg je veel persoonlijke aandacht. Nadat we je probleem of vraag om hebben gezet naar jouw ideale oplossing, gaan we samen aan de slag met oefeningen en opdrachten om je doel te bereiken.

Concreet omvat het programma:

 • Een intakegesprek, wandelend, met aandacht voor je verhaal, vraag en wens;
 • Formulering van je gewenste resultaat op basis van dat gesprek;
 • Voorbereidende wandelcoachopdrachten;
 • 3 tot 6 wandelingen van 1,5 uur met deskundige en doelgerichte coaching;
 • Uitgebreide voorbereiding door mij op je wandelingen;
 • Notitieboekje om je wensen, dromen, acties, resultaten, ideeën en tips in op te schrijven;
 • Thee en wat lekkers tijdens de wandeling.

Hier kun je zien in welke gebieden ik wandel.

Afspraak maken

Coachingstraject

Mediablij Opvoeden

Wil je graag nog meer informatie over dit traject? Meld je aan via onderstaande knop en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Afspraak maken

 

 

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van mediaopvoeding en opvoeden met de natuur. Er worden regelmatig nieuwe blogs online gezet die ook op Facebook, LinkedIn en Instagram geplaatst worden.

Eens per maand (met ingang van september 2019) stuur ik een nieuwsbrief met daarin de nieuwste blogs en exclusieve informatie voor nieuwsbrief abbonees.

© Natuurkind 2018