Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk onze privacy statement

Akkoord

  

  

  

  

Aanbod

Traject ouder en kind coaching

Heb je het idee dat je kind op school niet zichzelf kan zijn? Trekt je kind zich terug of overschreeuwt hij/zij zichzelf juist tegenover zijn vrienden? Vindt je kind het moeilijk om vrienden uit te nodigen? Durft je kind niet zichzelf te laten zien? Dan kan het zijn dat je kind zich onzeker voelt over zichzelf en/of over het maken van sociaal contact. 

Als ouder wil je hier graag over praten met je kind. Alleen dit lukt niet altijd, omdat je kind juist op deze leeftijd (9 tot 12 jaar) steeds meer behoefte aan privacy en zelfstandigheid krijgt. 

Toch wil je je kind helpen. Je wilt je kind weer blij zien. Dat je kind weer dingen, zoals zelf naar school fietsen of vrienden/vriendinnen vragen om te spelen, durft te ondernemen. Je wilt zien dat je kind op eigen kracht zichzelf kan zijn en daar kan ik bij helpen.

Laten we op stap gaan naar meer zelfvertrouwen!

Maak een afspraak

Eerste kennismaking

Het eerste contact is meestal telefonisch of per email. Aan de hand daarvan hebben we een telefonische kennismaking. Ik hoor graag met welke vraag je zit en samen kijken we welke mogelijkheden er zijn. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur, is gratis en verplicht je tot niets.

Oriëntatiewandeling

We maken vervolgens een afspraak voor een oriënterende wandeling. Tijdens deze wandeling gaan we dieper in op de hulpvraag en wensen. Ik zal al een eerste indruk geven over hoe het traject eruit zal zien. Dit oriëntatiegesprek duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten hiervan zijn 70 euro. Na dit gesprek stuur ik een trajectvoorstel afgestemd op ouder en kind en jullie vraag.

Coaching

Na de oriëntatiewandeling maken we afspraken voor de eerste coachsessies. De coachsessies zijn in een van de gebieden waar ik wandel en duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Dit kan (in overleg met school) onder schooltijd zijn, maar ook na schooltijd. Er zijn zo’n vijf tot zeven coachsessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is een gemiddelde, hier kan uiteraard ook van afgeweken worden.

Halverwege het traject maak ik met de ouder een tweede wandeling om te evalueren hoe het nu gaat. We kijken of we op het juiste pad zitten en wat de rol van de ouder is in het traject.

Slotwandeling

Tijdens deze wandeling bespreek ik met de ouder het resultaat, hoe je als ouder je kind verder kan ondersteunen en kijken we terug op het traject.

Coachingstraject

Ouder en kind

Wil je graag nog meer informatie over dit traject? Meld je aan via onderstaande knop en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Afspraak maken

 

 

Handige tips en verdieping

Houd mijn blogpagina goed in de gaten voor handige tips en verdieping!
Er worden regelmatig nieuwe blogs online gezet die ook op Facebook, LinkedIn
en Instagram geplaatst worden. Ben je op zoek naar persoonlijk advies?
Maak dan nu een afspraak en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

© Natuurkind 2018