Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord
Blog

Handige tips en verdieping

Mijn aanbod Afspraak maken

Natuurlijk leren

Tijdens het spelen is een kind druk bezig om zich dingen eigen te maken, te leren. Daarom is spelen voor kinderen heel belangrijk. Naarmate kinderen ouder worden veranderd spel en opgegeven moment noemen wij het niet meer spelen, maar werken of leren. Toch kan het nog steeds spelen zijn.

Lees verder

 

 

Mediagebruik en wilskracht

Bij smartphone gebruik is doorzettingsvermogen veel minder nodig. Door te swippen en te klikken komt een kind al een heel eind. Er lijkt weinig wilskracht nodig te zijn. Hoe dit precies zit vertel ik in deze blog.

Lees verder

 

 

Mediagebruik en herinneringsvermogen

Mediagebruik heeft grote invloed op ons leven. Het hoort bij deze tijd en het is belangrijk dat we ons bewust zijn hoe we ermee omgaan en hoe we willen dat onze kinderen ermee omgaan. Een van de belangrijkste aspecten waar het invloed op heeft is het herinneringsvermogen.

Lees verder

 

 

Sociale struggles

Het is tien over acht in de ochtend en ik zit thuis te mediteren. Ik doe dit graag met het raam open, want ik heb geen tuin waar ik het kan doen. Dan hoor ik ineens: “Jij zegt dat je tweehonderd volgers hebt, maar ik heb er achtenvijftig in twee dagen, vriend!” Het meisje dat dit zegt is erg boos.

Lees verder

 

 

Mediagebruik en concentratievermogen

Mediagebruik heeft grote invloed op ons leven. Het hoort bij deze tijd en het is belangrijk dat we ons bewust zijn hoe we ermee omgaan en hoe we willen dat onze kinderen ermee omgaan. Een van de belangrijkste aspecten waar het invloed op heeft is het concentratievermogen. 

Lees verder

 

 

Tips voor mediagebruik

Tablets, telefoons en gameconsoles zijn erg aantrekkelijk voor je kind(eren). Je kind(eren) hiermee leren omgaan is een hele klus. Zeker omdat jij zelf nog aan het leren bent hoe je ermee om wilt gaan.

In dit artikel geef ik 10 tips weg hoe om te gaan met moderne media.

Lees verder

 

 

Van probleem naar oplossing in 10 stappen (2)

Loop je als ouder aan tegen een probleem met je kind en wil je dat dat probleem wordt opgelost? Alleen ziet je kind de noodzaak niet? Of weet je niet hoe je het kunt oplossen?

Met het tweede deel van dit stappenplan kan je op speelse wijze het probleem omzetten naar een vaardigheid die je kind kan aanleren.

Lees verder

 

 

Van probleem naar oplossing in 10 stappen

Loop je als ouder aan tegen een probleem met je kind en wil je dat dat probleem wordt opgelost? Alleen ziet je kind de noodzaak niet? Of weet je niet hoe je het kunt oplossen?

Met het eerste deel van dit stappenplan kan je op speelse wijze het probleem omzetten naar een vaardigheid die je kind kan aanleren.

Lees verder

 

 

Waarom coachen in de natuur?

Een wandelcoach of natuurcoach coacht in en met de natuur. Ik doe dit omdat het voor mij een toegevoegde waarde heeft. Er blijkt steeds vaker uit onderzoek wat de kracht van de natuur is. In dit artikel vertel ik jullie meer over het effect van coachen in de natuur en waarom jij er baat bij hebt.

Lees verder

 

 

Spelen is natuur

Kinderen spelen elk moment van de dag. Door spelen ontwikkelen kinderen zich. We vinden het allemaal belangrijk dat onze kinderen zich ontwikkelen tot autonome en gelukkige kinderen. Daarom vertel ik in deze blog wat de rol van spel daarbij is.

Lees verder

 

 

Naar buiten in de winter

Het is deze week heerlijk winterweer. Het is koud, de zon schijnt en de lucht is kraakhelder. Toch blijven mensen door de kou binnen. In deze blog deel ik waarom je wel naar buiten zou moeten gaan.

Lees verder
Sinterklaas is weer in het land

Je hebt het al aan je kind gemerkt: sinds twee weken is er een bepaalde onrust bij je kind. Sinterklaas is in het land, dat is super leuk en super spannend! Je kind heeft misschien meer moeite om te luisteren, het is sneller moe en soms is iets ineens teveel. Hoe ga je daar mee om?

Lees verder
25 activiteiten om buiten te doen

We vergeten hoe belangrijk het is om naar buiten te gaan. Er is zoveel leuks te doen buiten. Ga volgend weekend naar buiten met het gezin. Met deze lijst met activiteiten moet je een heel eind komen!

Lees verder

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van mediaopvoeding en opvoeden met de natuur. Er worden regelmatig nieuwe blogs online gezet die ook op Facebook, LinkedIn en Instagram geplaatst worden.

Eens per maand (met ingang van september 2019) stuur ik een nieuwsbrief met daarin de nieuwste blogs en exclusieve informatie voor nieuwsbrief abbonees.

© Natuurkind 2018