Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord
Blog

Handige tips en verdieping

Coaching Afspraak maken

Tot jezelf komen in de natuur

10 tips

In de natuur zijn is fijn en een lekkere wandeling maken samen met een vriend is heerlijk. Wil je echt even tot jezelf komen, tot rust komen, in de natuur dan helpt het om alleen op pad te gaan.

Lees verder

 

 

Leven met de natuur,
niet van de natuur

De natuur is de essentie van al het leven. Zonder de natuur bestaat er niets. De natuur is het groeien, bloeien, sterven en vergaan, zodat daar weer iets uit kan groeien en de cyclus verder kan gaan.

Lees verder

 

 

Liefde voor alles wat is

Op mijn zesde verjaardag kreeg ik cadeaus in het thema Indianen. Een indianenboek met verhalen en foto’s van dit prachtige volk, een verentooi en outfit (gemaakt door mijn lieve moeder) en een soort Indianen schatkist waarin allemaal dingen zaten om te doen, zoals een mini tipi bouwen, vriendschapsbandjes knopen, en nog meer. Vanaf dat moment heb ik gevoelt dat die manier van leven dichtbij mijn hart staat

Lees verder

 

 

4 redenen om de natuur
in te gaan

Je hebt een drukke week achter de rug en je hebt nog steeds een flinke to-do list over Je merkt dat je moe bent en je wil graag dat alles af is, dat lukt je onmogelijk en dat frustreert je.

Herken je dat? Dat is het perfecte moment om even de natuur in te duiken en na een lekker wandeling kom je met een leeg en opgeruimd hoofd, uitgerust en energieker thuis.

Nu zul je denken werkt dat echt? Hoe dan?

Lees verder

 

 

Paastips
en achtergrond informatie

Nog een paar dagen en dan is het Pasen. Een vreugdevol feest waarmee de lente wordt gevierd. Ik geniet altijd met volle teugen van dit feest. Eieren schilderen en verstoppen en dan samen zoeken.

Hoe oud ik ook ben, ik blijf hiervan genieten!

Lees verder

 

 

De hele week thuis

Activiteitentips!

Je kind gaat altijd lekker spelen in het weekend en vermaakt zich vaak wel, maar nu het de hele week thuis moet zijn is dat toch wel iets anders. Vooral ook nu alle activiteiten gecanceld zijn en de pretparken, etc. gesloten zijn. Dus wat doe je dan?

Lees verder

 

 

Grenzen stellen

constant op de proefgesteld.

Grenzen stellen is voor mij een van de grootste uitdagingen in mijn leven, en volgens mij ben ik niet de enige. Van nature ben ik iemand die graag controle heeft en weet waar ik aan toe ben. Daardoor dacht ik ook dat ik goed was in grenzen stellen. Ik ben goed in structuur bieden, ik kan duidelijk zijn en ik ben ondertussen geoefend in het ombuigen van negatief naar positief.

Lees verder

 

 

Schermtijd geen toegevoegde waarde

aan de ontwikkeling van jouw baby

Wist je dat baby’s gemiddeld een uur per dag achter een scherm zitten. Terwijl de WHO (World Health Organisation) adviseert om geen schermtijd aan te bieden. Ik begrijp het wel. Het is een makkelijke manier om je kind bezig te houden als je moet koken of even wilt douchen. Nu ben je vast nieuwsgierig waar het advies van de WHO op gestoeld is.

Lees verder

 

 

Stilte en rust met de feestdagen

Het is de tijd van rust en stilte. De natuur is volledig naar binnen gekeerd en ook voor ons is het goed om voldoende rust te nemen, zodat we in de lente weer genoeg innerlijke kracht hebben om onze nieuwe ideeën te laten ontkiemen. In deze blog geef ik je inspiratie om met je gezin die rust op te zoeken.

Lees verder

 

 

Vrijheid in de (media)opvoeding

Media en vrijheid wat heeft dat met elkaar te maken? Kinderen spenderen een groot deel van hun leven onder het toezicht van volwassenen, dat vinden we belangrijk om alle risico’s in te dekken en te voorkomen. De keerzijde is dat kinderen minder vrijheid ervaren en het wél heel fijn vinden om vrijheid te ervaren.

Lees verder

 

 

Sinterklaas is weer in het land!

Je hebt het al aan je kind gemerkt: sinds een aantal dagen is er een bepaalde onrust bij je kind. Sinterklaas is weer in het land, dat is super leuk en super spannend! Je kind heeft misschien meer moeite om te luisteren, het is sneller moe en soms is iets ineens teveel. Hoe ga je daar mee om?

Lees verder

 

 

Natuurlijk leren

Tijdens het spelen is een kind druk bezig om zich dingen eigen te maken, te leren. Daarom is spelen voor kinderen heel belangrijk. Naarmate kinderen ouder worden veranderd spel en opgegeven moment noemen wij het niet meer spelen, maar werken of leren. Toch kan het nog steeds spelen zijn.

Lees verder

 

 

Mediagebruik en wilskracht

Bij smartphone gebruik is doorzettingsvermogen veel minder nodig. Door te swippen en te klikken komt een kind al een heel eind. Er lijkt weinig wilskracht nodig te zijn. Hoe dit precies zit vertel ik in deze blog.

Lees verder

 

 

Sociale struggles

Het is tien over acht in de ochtend en ik zit thuis te mediteren. Ik doe dit graag met het raam open, want ik heb geen tuin waar ik het kan doen. Dan hoor ik ineens: “Jij zegt dat je tweehonderd volgers hebt, maar ik heb er achtenvijftig in twee dagen, vriend!” Het meisje dat dit zegt is erg boos.

Lees verder

 

 

Spelen is natuur

Kinderen spelen elk moment van de dag. Door spelen ontwikkelen kinderen zich. We vinden het allemaal belangrijk dat onze kinderen zich ontwikkelen tot autonome en gelukkige kinderen. Daarom vertel ik in deze blog wat de rol van spel daarbij is.

Lees verder

 

 

Naar buiten in de winter

Het is deze week heerlijk winterweer. Het is koud, de zon schijnt en de lucht is kraakhelder. Toch blijven mensen door de kou binnen. In deze blog deel ik waarom je wel naar buiten zou moeten gaan.

Lees verder

Tips voor mediagebruik

Tablets, telefoons en gameconsoles zijn erg aantrekkelijk voor je kind(eren). Je kind(eren) hiermee leren omgaan is een hele klus. Zeker omdat jij zelf nog aan het leren bent hoe je ermee om wilt gaan.

Lees verder

25 activiteiten om buiten te doen

We vergeten hoe belangrijk het is om naar buiten te gaan. Er is zoveel leuks te doen buiten. Ga volgend weekend naar buiten met het gezin. Met deze lijst met activiteiten moet je een heel eind komen!

Lees verder

Mediagebruik en concentratie
vermogen

Mediagebruik heeft grote invloed op ons leven. Het hoort bij deze tijd en het is belangrijk dat we ons bewust zijn hoe we ermee omgaan en hoe we willen dat onze kinderen ermee omgaan. 

Lees verder

Waarom coachen in de natuur?

Een wandelcoach of natuurcoach coacht in en met de natuur. Ik doe dit omdat het voor mij een toegevoegde waarde heeft. Er blijkt steeds vaker uit onderzoek wat de kracht van de natuur is.

Lees verder

Mediagebruik en herinnering

Mediagebruik heeft grote invloed op ons leven. Het hoort bij deze tijd en het is belangrijk dat we ons bewust zijn hoe we er in de opvoeding mee omgaan. Een belangrijk aspect waar het invloed op heeft is het herinneringsvermogen.

Lees verder

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van opvoeden, leven met de natuur en het ervaren van vrijheid en balans in je leven. Ik zet maandelijks nieuwe blogs online die ik ook op Facebook en Instagram deel.

Eens per maand stuur ik een inspiratiemail.