Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord

  

  

  

  

  

De hele week thuis

Activiteitentips!

Je kind gaat altijd lekker spelen in het weekend en vermaakt zich vaak wel, maar nu het de hele week thuis moet zijn is dat toch wel iets anders. Vooral ook nu alle activiteiten gecanceld zijn en de pretparken, etc. gesloten zijn. Dus wat doe je dan?

Lente

Mij helpt het altijd om een thema als kapstok voor mijn activiteiten op de buitenschoolse opvang te gebruiken. Het is nu lente en bij de lente kun je veel leuke activiteiten bedenken.

Er zijn kinderen die houden van knutselen en kinderen die er niet van houden. Zo zijn er ook kinderen die veel activiteiten nodig hebben en kinderen die urenlang zichzelf vermaken.

Tip: Ik zag op Facebook al een moeder die een apenkooi in de woonkamer had gemaakt, maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker naar buiten!

Buiten

Laat je kinderen lekker in de tuin spelen of ga de natuur in. Bouw een hut, speel verstoppertje of ga naar de speeltuin. Het coronavirus overleeft maar een paar minuten op een object, dus een besmetting zullen ze in de speeltuin niet snel oplopen, behalve als er veel andere mensen zijn.

Meer buitenactiviteiten vind je hier.

Moestuin
Het is nu ook de tijd om een moestuin aan te leggen. Voor kinderen is dit een heerlijke activiteit. De komende weken kunnen ze de zaadjes verzorgen en de eerste blaadjes boven de grond zien komen. Op de blog van Moestuinieren met kinderen vind je meer informatie.

Kom naar de Bosclub!

Binnen

Knutselen
Op mijn Pinterest pagina heb ik heel wat knutsel ideeën voor binnen en buiten opgeslagen.

Of natuurlijk lekker bakken, zoals op de foto.

Bouwen
Iets bouwen is ook heerlijk. Een hut bouwen onder de tafel en daar dan samen wat lekker in eten en drinken. 

Of je bouwt wat voor thuis, zoals een vogelhuisje van hout of van een melkpak.

Thuisonderwijs

Daarnaast gaan veel scholen ouders en kinderen vragen om thuis bezig te blijven met het onderwijs. Neem de tijd om samen met je kind uit te vogelen wat en hoe het kind iets moet doen. Als ouder weet je niet alles en dat is niet erg. Laat je kind zien dat je het niet meer weet en zoek het samen uit. Samen leren is een échte bonding experience.

Daarnaast kan je deze drie weken ook gebruiken om je kind te vragen wat hij nog graag wil leren. Je hebt er nu waarschijnlijk meer tijd voor, dus ga aan de slag met de dingen die je kind zou willen leren.

Geniet dat alles even is stil gelegd en neem tijd voor elkaar!

Blog overzicht

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van opvoeden, leven met de natuur en het ervaren van vrijheid en balans in je leven. Ik zet maandelijks nieuwe blogs online die ik ook op Facebook en Instagram deel.

Eens per maand stuur ik een inspiratiemail.