Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord

  

  

  

  

  

Leven met de natuur, niet van de natuur

De natuur is de essentie van al het leven. Zonder de natuur bestaat er niets. De natuur is het groeien, bloeien, sterven en vergaan, zodat daar weer iets uit kan groeien en de cyclus verder kan gaan.

Wij leven hier op aarde en ik geniet daar onwijs van, maar het doet me soms ook pijn om te zien dat veel mensen de waarde van het leven op aarde niet zien. Veel mensen maken gebruik van de aarde en geven niets terug. Ze blijven maar gebruiken en niets teruggeven en dat is niet hoe de natuur werkt. De natuur werkt oneindig, maar gaat ervan uit dat ieder wezen kan geven en nemen. Wij mensen nemen heel veel en geven nauwelijks iets terug, zo wordt de natuur toch eindig. De aarde gaat eraan kapot. Hoe lossen we dat op?

Ik ben blij met de coronacrisis, zeg ik dat nu echt?! Ja, als we het over dit onderwerp hebben, denk ik dat deze crisis goed is. Het geeft mensen de tijd om stil te staan en de natuur om zich te laten zien. Niet iedereen staat stil, gelukkig, en dat is ook nodig. Maar de mensen die wel tijd hebben om stil te staan, wil ik vragen:

  • Wat neem jij van de aarde?
  • Wat geef jij terug aan de aarde?
  • Hoe kun je beter zorgen voor de aarde?
  • Wat wil je daarin veranderen?

Het zijn prachtige vragen met confronterende antwoorden, ook voor mij. Het helpt om heel concreet te kijken naar wat je kan veranderen. Begin klein: wat is het eerste grootste kleine stapje dat je vandaag gaat zetten?

Voor mij is het ook een uitdaging om hierin balans te vinden. Ik ben gewend om meer van de natuur te nemen, dan dat ik terug geef. Het blijft voor mij bijvoorbeeld moeilijk om vol te houden om naar de lokale Stadsoogst te gaan in Harderwijk. Het is zoveel makkelijker om even snel de supermarkt in te duiken. Ik weet dat ik meer van mijn eten geniet als het goed eten is. Eten wat met liefde is groot gebracht, dat ik met liefde in huis heb gehaald en klaargemaakt. Goed voor de natuur en goed voor mijn lichaam. 

Wil je reageren op deze blog schroom niet om contact met mij op te nemen via whatsapp (06 3954 7200) of door een mailtje te sturen naar nora@natuurkindcoaching.nl.

Ga naar blogoverzicht

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van opvoeden, leven met de natuur en het ervaren van vrijheid en balans in je leven. Ik zet maandelijks nieuwe blogs online die ik ook op Facebook en Instagram deel.

Eens per maand stuur ik een inspiratiemail.