Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord

  

  

  

  

  

Liefde voor alles wat is

Native american manier van leven

Op mijn zesde verjaardag kreeg ik cadeaus in het thema Indianen. Een indianenboek met verhalen en foto’s van dit prachtige volk, een verentooi en outfit (gemaakt door mijn lieve moeder) en een soort Indianen schatkist waarin allemaal dingen zaten om te doen, zoals een mini tipi bouwen, vriendschapsbandjes knopen, en nog meer. Vanaf dat moment heb ik gevoelt dat die manier van leven dichtbij mijn hart staat.

Nu meer dan twintig jaar later is dit gevoel nog net zo sterk en het indianenboek staat nog steeds bij mij in de kast. Het leven vanuit respect en liefde voor alles wat is, het leven met de natuur en het leven vanuit het gevoel, dat is wat mij zo aantrekt in de Native American manier van leven.

Hoe de Native Americans met de natuur om gaan is prachtig. Ze helpen de dieren en de planten en de dieren en planten helpen hen. Het is geven en nemen in respect voor alles dat is. Ze zien de verbindingen die er zijn in de natuur. Er zit zoveel bewustzijn en liefde in!

Native Americans leven sterk vanuit het gevoel. Zonder praten kan je al zoveel zien en voelen. Je kunt voelen hoe het met iemand gaat, hoe dieren je benaderen, enz.

Het gevoel wordt in onze westerse cultuur onder gewaardeerd: Als je feitelijk kunt aantonen dat het zo is via horen, zien, aanraken, proeven en ruiken, dan is klopt het. Er is veel meer dan dat en dat wordt op dit moment in ons dagelijks leven snel vergeten. We hebben aangeleerd om het denken voor het voelen te plaatsen..

Stel je onderbuikgevoel (gut-feeling) zegt je ‘iets klopt hier niet,’ of ‘dit moet ik écht doen,’ dan ga je het daarna met je hoofd beredeneren. Kan je het rechtbreien dan is dat fijn, maar als het niet te beredeneren valt of er angst om de hoek komt kijken dan doe je het vaak niet. Ondanks dat je onderbuikgevoel weet wat goed voor je is. Sommige dingen moet je gewoon doen, ondanks dat het doodeng is! (mental note to self)

Als we allemaal de natuur meer verweven in ons leven, zoals de Native Americans, dan kunnen we de aarde redden.

Dat denk ik echt! En daarom wil ik de Native American manier van leven delen met kinderen en volwassenen tijdens kinderfeestjes, teambuilding (coming soon) en andere activiteiten. Op een speelse, spontane en liefdevolle manier delen hoe belangrijk het is dat we met de natuur leven.

Meer over de feestjes!

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van opvoeden en leven met de natuur en het ervaren van vrijheid en balans in je leven. Ik zet maandelijks nieuwe blogs online die ik ook op Facebook en Instagram deel.

Eens per maand stuur ik een inspiratiemail.