Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk mijn privacy statement

Akkoord
Over mij

Verbinding met jezelf en de natuur om je heen zorgt voor rust en ruimte en dat wil ik met je delen.

Coaching Bosclub

Hallo, ik ben Nora,

pedagoog en coach

Ik werk vanuit mijn hart, vanuit mijn expertise en met het geloof dat de natuur rust en ruimte biedt om je verder te ontwikkelen in je leven. Er is een reden dat ik zo sterk geloof in de natuur. Laat mij je meenemen in mijn verhaal.

Mai mij

Mijn verhaal

Toen ik jong was woonde ik samen met mijn moeder in een klein, tochtig en zonnig zomerhuisje in de bossen van Schoorl. Op mijn tweede jaar leerde mijn moeder mijn vader kennen. Hij kwam al snel bij ons wonen en mijn zusje werd geboren en niet veel later ook mijn broertje. We waren een samengesteld gezin van vijf dat veel verhuisde van Noord-Holland, naar Texel, naar Appelscha (Friesland) en uiteindelijk Assen. 

In Appelscha woonden we midden in het bos in een prachtig huis genaamd Bergveld. Daar hadden wij als kinderen veel vrijheid. We gingen op pad, klommen in bomen, bouwden hutten en vonden mooie kastanjes. We kregen alle ruimte om onze fantasie de vrijeloop te laten en daar genoten we dan ook enorm van. 

Vrije school-tijd

Vanaf het begin van mijn schooltijd heb ik op de Vrije School gezeten. Deze school was een plek die mij leerde om mezelf te zijn en naar mezelf te luisteren. Ik kreeg daar oprechte en liefdevolle aandacht. Ik had het gevoel dat er plek voor mij was en dat zorgde ervoor dat ik kon groeien. Als ik erop terugkijk voel ik kracht. Tijdens het leren kon ik mijn creativiteit inzetten en ik ging met veel plezier naar school. De Vrije School leerde mij om te luister naar mezelf, de ander te zien en mijn intuïtie te volgen.

Op mijn 19e ben ik naar het HBO gegaan om Pedagogiek te studeren. Ik wilde namelijk de sleutel vinden voor kinderen die hun deurtje dicht hadden gedaan. Ik wilde dat zij zich ook gezien en begrepen voelen. Die kinderen hebben de warme omhulling nog meer nodig dan de kinderen die met de stroom mee komen. Tijdens de opleiding kwam ik tot de ontdekking wat ik waard ben, waar ik goed in ben en waar ik trots op mag zijn. Ik ontdekte onder andere dat ik goed een individu en de groepsdynamiek kan observeren en dat ik het lef heb om te delen wat ik zie, zodat we verder komen in onze ontwikkeling en/of samenwerking.

Ook zag ik dat ik meer kennis en ervaring heb met de natuur dan de meeste mensen, dat vind ik zonde, en daarom wil ik delen hoe waardevol de natuur is.

Ik heb zoveel ontdekt tijdens mijn opleiding, allerlei prachtige pedagogische visie die gebasseerd zijn op de natuurlijke ontwikkeling. Ik kan er eindeloos over door praten! 

Wat je nog niet van mij weet

  • Ik heb twee hele leuke honden! Ze heten Wall-E en Eve.
  • Ik ben helemaal verliefd geworden op Noorwegen!
  • Spannende films en series kijken vind ik niet leuk, doe mij maar The Big Bang Theorie of een feelgood film.
  • Ik speel cello en zing graag, al staat hij nu al een tijdje stof te happen.
  • Ik ga graag samen met mijn vriend en de honden met onze campulance (ambulance omgebouwd tot camper) op pad.
  • Ik hou van spelletjes spelen en vuurtje stoken met vrienden.

Terug naar de natuur

Na mijn opleiding ging ik werken op een groene kinderopvang, De Hoepel, in Apeldoorn. Ik vond het heerlijk. Het deed mij denken aan de fijne tijd toen we op Bergveld woonden. We gingen elke dag met de kinderen het bos in. Weer of geen weer, we trokken er op uit en ervaarden zo alle seizoenen en weertypes. Ik genoot ervan om te zien dat de kinderen kleine diertjes en plantjes in het bos opmerkten en hoe ze hun fantasie gebruiken om van een omgevallen boom een schip, een huis of een paard te maken. De natuur maakte de kinderen rustig en blij. Ik ervaarde zelf ook meer rust en vrijheid in mijn werk. Zo kwam ik tot de ontdekking dat de natuur goed is voor ieder mens en daar moeten we meer gebruik van maken. Als pedagogisch medewerker leverde ik mijn bijdrage op het kinderdagverblijf aan de kinderen die daar werden opgevangen. Maar ik wilde meer! Ik wilde met iedereen delen hoe goed de natuur is en zorgen dat meer kinderen en volwassenen dit ook in hun leven meekrijgen.

We moeten terug naar verbinding met de natuur,
dat brengt verbinding met onszelf en de mensen om ons heen.

In de tijd dat ik bij De Hoepel werkte leerde ik mijn vriend kennen. Hij is ondernemer in hart en nieren en gaf mij het zetje dat ik nodig had. Ik ging aan de slag met mijn bedrijf, Natuurkind. Het eerste jaar van mijn bedrijf was ik nog zoekend naar wat ik precies wilde doen en delen.

Nu heb ik helder wat ik wil:

Ik wil ouders ondersteunen bij het opvoeden vanuit liefde en met de natuur. Ik wil je inspireren en verdieping brengen. Van het gevoel 'het kan anders’ naar hoe geef ik dit vorm in mijn gezin. De natuur is daarbij de grootste leermeester voor mij en dat wil ik graag met je delen.

Zo, dat was een lang verhaal hè?  Leuk dat je het hebt gelezen. Nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Waar kan ik je bij helpen?

Je kunt geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij plannen.

Afspraak plannen

 

 

Handige tips en verdieping

Op mijn blogpagina vind je handige tips en verdieping op het gebied van opvoeden, leven met de natuur en het ervaren van vrijheid en balans in je leven. Ik zet maandelijks nieuwe blogs online die ik ook op Facebook en Instagram deel.

Eens per maand stuur ik een inspiratiemail.