Natuurkind maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk onze privacy statement

Akkoord
Werkwijze

Samen vinden we de oplossing die bij jou en je kind past.

Mijn aanbod Afspraak maken

Werkwijze

Oplossingsgericht luisteren en vragen stellen

Als ouder wil je het beste voor je kind. Soms weet je even niet meer hoe je je kind kan helpen. Ik wil je helpen om samen met je kind de oplossing te vinden die het beste bij jou en je kind past. Ik ben er om de situatie helder te krijgen, nieuwe invalshoeken te belichten om zo antwoord te vinden op jullie vraag.

Als coach werk ik vanuit mijn hart, vanuit mijn expertise en met het geloof dat de natuur rust en ruimte biedt om je verder te ontwikkelen in je leven. Ik vind het belangrijk dat ieder kind en iedere ouder zich op zijn gemak voelt bij mij. Door mee te bewegen met het kind en de ouder, oprecht te luisteren en altijd de veilige basis te zijn waar je op kan vertrouwen, wil ik dit bereiken.

Bekijk aanbod

Werkwijze

Kids’ Skills

Deze methode is een speelse en praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waar kinderen mee geconfronteerd worden. Het kind kent zichzelf het beste. Samen zetten we stap voor stap problemen om in vaardigheden zodat we het gestelde doel bereiken.

 

 

 

  

  

  

  

  

De seizoenen

Ik vind het fijn om te werken in het ritme van de seizoenen. Uit onderzoek van Jaap Voigt (1941) blijkt dat mensen niet losstaan van de cyclische beweging door het jaar heen.

Wat in de winter nog kiemen zijn, komt in de lente in alle prilheid tevoorschijn en wordt in de zomer volledig zichtbaar als vorm… De herfst… is een tijd van voorbereiding, een tijd waarin je je gereed maakt voor de winter, het seizoen van de vernieuwing.” – bron: Leven & werken in het ritme van de seizoenen van Jaap Voigt.

Voigt ontwierp een, inmiddels, getoetst model om te leven in het ritme van de seizoenen. Ik houd hier rekening mee tijdens mijn coaching. Het soort vraag van een coachee kan anders zijn in de winter als in de zomer. De coachee kan ook anders in het proces staan afhankelijk van het jaargetijde. Het is voor mij een ongedwongen leidraad.

Gebruik je krachtbronnen

Ik werk oplossingsgericht. Bij ieder mens blijven er altijd krachtbronnen bestaan. Krachtbronnen blijven werken, ondanks dat ze moeilijk vindbaar lijken, en kunnen gebruikt worden om je doel te bereiken. Door oplossingsgericht te luisteren en vragen te stellen kan ik jou en je kind helpen om deze krachtbronnen te vinden en ze in te zetten.

 

 

 

Handige tips en verdieping

Houd mijn blogpagina goed in de gaten voor handige tips en verdieping!
Er worden regelmatig nieuwe blogs online gezet die ook op Facebook, LinkedIn
en Instagram geplaatst worden. Ben je op zoek naar persoonlijk advies?
Maak dan nu een afspraak en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

© Natuurkind 2018